Ruiter Dakkapellen, gewoon beter

Dakkapel vergunning Leiden

Centraal gelegen universiteitsstad

Dakkapel vergunning gemeente Leiden

Leiden is  een populaire stad door zijn centrale ligging, zijn grote universiteit, oude  binnenstad en vele ruim opgezette woonwijken. Het is dan ook heel aantrekkelijk om hier te wonen en zo veel mogelijk wooncomfort uit de woning te halen. De plaatsing van een dakkapel geeft hierbij een gevoel van ruimte, licht en luxe. Bovendien is het een goede investering in uw woning.

Goede voorbereiding is jaren extra wooncomfort

Download het gratis stappenplan voor het aanschaffen van een dakkapel.

Download gratis verschillende doorsnede- en principe detailtekeningen van de meest voorkomende dakkapellen.

Mag u zo maar een dakkapel plaatsen

Om een dakkapel te mogen plaatsen moet u aan een aantal eisen voldoen. Lees alvast de richtlijnen vergunningsvrij plaatsen of bekijk onderstaande video over dit onderwerp.


Is uw dakkapel niet in strijd met redelijke eisen van welstand, valt uw woning onder beschermd stadgezicht of heeft u een beeldbepalend pand? Redenen genoeg om van tevoren bij de gemeente te informeren of u een dakkapel op uw dak mag plaatsen en of deze dakkapel vergunning plichtig zal zijn.

Omgevingsvergunning aanvragen

Mocht er een omgevingsvergunning nodig zijn dan verlangt de gemeente Leiden een professionele aanvraag die ondersteund is met tekeningen en evt. aangevuld met sterkteberekeningen. Zij inventariseren of de dakkapel aan “redelijke eisen van welstand” voldoet. 

Specialisatie in huis 

Ruiter Dakkapellen heeft een gespecialiseerde afdeling die de aanvragen voor een omgevingsvergunning behandelt. De specialisten van Ruiter Dakkapellen leveren de aanvragen aan volgens de richtlijnen van het specifieke stadsdeel en zijn getraind in het communiceren met hen. Dit voorkomt de kans op fouten en vertraging en zorgt ervoor dat er uiteindelijk een dakkapel op uw dak staat die aan al uw wensen voldoet en in overeenstemming is met de eisen van de gemeente Leiden. In de wijk Merenwijk of Stevenshof kunt u in aanmerking komen voor een flitsvergunning. De gemeente beslist dan binnen 2 weken over uw aanvraag.

Hoe te handelen… 

De deskundige medewerkers van onze ontwerp afdeling begeleiden u graag bij de vergunningsaanvraag. Dat scheelt u een hoop tijd en zorgen. Lees alvast meer over de dakkapel vergunning op Vergunningscheck.

De mogelijkheden zijn eindeloos

De dakkapellen van Ruiter worden geheel naar wens in ons eigen dakkapellen fabriek gemaakt. Gaat u voor een kunststof dakkapel of een bepaald type dakopbouw, bijvoorbeeld met nokverhoging? Of wilt u alleen een dakraam laten plaatsen om het lichtinval op uw zolder aangenamer te maken? Bij Ruiter Dakkapellen zijn de mogelijkheden eindeloos. Bezoek onze showroom en vraag naar de mogelijkheden. Nu al benieuwd naar een prijslijst? Bekijk onze pagina met een indicatie van de kosten voor een dakkapel.

Goede voorbereiding is jaren extra wooncomfort

Download het gratis stappenplan voor het aanschaffen van een dakkapel.

Download gratis verschillende doorsnede- en principe detailtekeningen van de meest voorkomende dakkapellen.