Ruiter Dakkapellen, gewoon beter

Dakkapel vergunning Haarlemmermeer

Van oorsprong drooggelegde watervlakte

Voorstel minister Schultz van Haegen Infrastructuur en Milieu

Huizenbezitters moeten makkelijker een dakkapel vergunning kunnen krijgen. Dit is een voorstel van minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu. Schultz hoopt hiermee een stimulans af te geven voor de bouw in het kader van de Crisis en herstelwet. Door de toetsing aan het bouwbesluit achterwege te laten, verloopt de aanvraag van de dakkapel vergunning een stuk sneller én eenvoudiger. Een groot voordeel voor de aanvrager. Onder andere in de gemeente Haarlemmermeer zal een proef worden gehouden.

Bouwbesluit uit vergunning aanvraag

In het huidige vergunningstraject wordt de dakkapel getoetst aan de welstandregels, bestemmingsplan en het bouwbesluit. Dit geldt ook voor de gemeente Haarlemmermeer. Door de verantwoordelijkheid van de technische eisen van het bouwbesluit bij de leverende partij en de huizenbezitter neer te leggen, kan de gemeente Haarlemmermeer sneller werken. De dakkapel vergunning valt onder de omgevingsvergunning en geldt alleen voor dakkapellen aan de voorzijde van de woning of direct in het zicht vanaf de straat.

Goede voorbereiding is jaren extra wooncomfort

Download het gratis stappenplan voor het aanschaffen van een dakkapel.

Download gratis verschillende doorsnede- en principe detailtekeningen van de meest voorkomende dakkapellen.

Proef versoepeling vergunning in Haarlemmermeer

Onder andere de gemeente Haarlemmermeer is uitgekozen om een proef te houden met de nieuwe regelgeving. Eerst zal het voorstel van minister Schultz van Haegen door de ministerraad en de Kamer moeten worden goedgekeurd. De huidige verwachting is dat Haarlemmermeer over circa 6 maanden kan starten met de versoepelde aanvraag voor de dakkapel vergunning.

Uw dakkapel vergunning compleet voor Haarlemmermeer verzorgd

Vooralsnog geen verandering en valt u met de vergunningsaanvraag voor uw dakkapel in Haarlemmermeer binnen de huidige regelgeving. Ruiter Dakkapellen heeft ruime ervaring met het aanvragen van dakkapel vergunningen in Haarlemmermeer en kan uw vergunningsaanvraag volledig uit handen nemen. De goede contacten met de gemeente Haarlemmermeer en de professionele tekeningen van de ontwerp afdeling versoepelen uw dakkapel aanvraag aanzienlijk. Wilt u alvast weten of u een vergunning nodig heeft voor uw dakkapel? Lees meer op vergunning en bekijk onderstaande video.