Ruiter Dakkapellen, gewoon beter

Dakkapel vergunning Haarlem

Wonen in de bollenstreek

Voorstel van minister Schultz van Haegen

De gemeente Haarlem is één van de gemeenten waar de proef met versoepelde regels rondom de dakkapel vergunningsaanvraag wordt gehouden. De versoepeling van de regels is een voorstel van minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu. De minister vindt dat huizenbezitters makkelijker een dakkapel vergunning moeten krijgen en geeft daarmee, in het kader van de Crisis en herstelwet, de bouwsector een impuls.

Vergunning aanvraag zonder bouwbesluit

In het huidige vergunningstraject wordt de dakkapel getoetst aan de welstandregels, bestemmingsplan en het bouwbesluit. Ook in de gemeente Haarlem gebeurt dat op deze wijze. Door de verantwoordelijkheid van de toetsing aan het bouwbesluit bij de leverende partij en de huizenbezitter neer te leggen, kan de gemeente Haarlem een stuk sneller werken. De dakkapel vergunning hoeft alleen voor dakkapellen aan de voorzijde van de woning of direct in het zicht vanaf de straat te worden aangevraagd

Haarlem houdt proef met snelle vergunning aanvraag

Naast zes andere gemeenten zal ook de gemeente Haarlem een proef houden met de nieuwe regelgeving. Minister Schultz van Haegen moet eerst het voorstel door de ministerraad en de Kamer heen loodsen voordat de gemeente Haarlem kan beginnen. De verwachting is over circa 6 maanden te starten met de versoepelde aanvraag voor de dakkapel vergunning.

Eerder een vergunning nodig voor uw dakkapel in Haarlem?

De komende periode verandert er helaas nog niets en valt u met de vergunningsaanvraag voor uw dakkapel in Haarlem binnen de huidige regelgeving. Ruiter Dakkapellen kan de vergunningsaanvraag volledig uit handen nemen, wat u een hoop tijd en zorgen bespaart. De goede contacten met de gemeente Haarlem en de professionele tekeningen van de ontwerp afdeling versoepelen uw dakkapel aanvraag aanzienlijk. Lees hier meer over de dakkapel vergunning en bekijk onderstaande video.