Ruiter Dakkapellen, gewoon beter

Dakkapel vergunning Delft

Stad van Willem van Oranje

Voorstel van Ministerie Infrastructuur en Milieu

Een dakkapel vergunning moet sneller worden verleend. Dat vindt het ministerie van Infrastructuur en Milieu onderleiding van minister Schultz van Haegen. Het voorstel komt in het kader van de Crisis en herstelwet om de bouw een impuls te geven. De gemeente Delft wordt één van de testgemeenten. Het voorstel is om de toetsing aan het bouwbesluit achterwege te laten. De aanvraag van de dakkapel vergunning zal hierdoor een stuk sneller én eenvoudiger zijn. Goed nieuws voor de woningeigenaar.

Goede voorbereiding is jaren extra wooncomfort

Download het gratis stappenplan voor het aanschaffen van een dakkapel.

Download gratis verschillende doorsnede- en principe detailtekeningen van de meest voorkomende dakkapellen.

Vergunning aanvraag zonder bouwbesluit

In Delft wordt, evenals in andere Nederlandse gemeenten, de dakkapel vergunning verleent op basis van het bouwbesluit, de welstand regels en het bestemmingsplan. De gemeente Delft heeft veel tijdswinst wanneer de verantwoordelijkheid van de technische eisen van het bouwbesluit bij de leverende partij en de woningeigenaar kan worden neergelegd. Een dakkapel vergunning hoeft alleen te worden aangevraagd wanneer de dakkapel aan de voorzijde van de woning komt of direct in het zicht is vanaf de straat.

Delft test versnelling dakkapel vergunning

De gemeente Delft hoopt over circa 6 maanden te kunnen starten met de nieuwe regelgeving omtrent de dakkapel vergunning. Het voorstel van ministerie van Infrastructuur en Milieu moet eerst door de ministerraad en de Kamer worden goedgekeurd.

Ruiter Dakkapellen neemt de dakkapel vergunning uit handen

U valt vooralsnog met de vergunningsaanvraag voor uw dakkapel in Delft binnen de huidige regelgeving. Ruiter Dakkapellen kan desgewenst de vergunningsaanvraag volledig uit handen nemen. Onze ontwerp afdeling weet de juiste wegen te bewandelen en maken een professionele aanvraag van uw dakkapel in Delft. Wilt u alvast weten of u een vergunning nodig heeft voor uw dakkapel? Lees dan meer op vergunning en bekijk onderstaande video.

De mogelijkheden zijn eindeloos

De dakkapellen van Ruiter worden geheel naar wens in ons eigen dakkapellen fabriek gemaakt. Gaat u voor een kunststof dakkapel of een bepaald type dakopbouw, bijvoorbeeld met nokverhoging? Of wilt u alleen een dakraam laten plaatsen om het lichtinval op uw zolder aangenamer te maken? Bij Ruiter Dakkapellen zijn de mogelijkheden eindeloos. Bezoek onze showroom en vraag naar de mogelijkheden. Nu al benieuwd naar een prijslijst? Bekijk onze pagina met een indicatie van de kosten voor een dakkapel.

Goede voorbereiding is jaren extra wooncomfort

Download het gratis stappenplan voor het aanschaffen van een dakkapel.

Download gratis verschillende doorsnede- en principe detailtekeningen van de meest voorkomende dakkapellen.