Ruiter Dakkapellen, gewoon beter

Dakkapel vergunning Assen

Wonen als een Assenaar

Dakkapel in Assen

Wie aan Assen denkt, denkt wellicht meteen aan de bekende motorrace, de TT (Tourist Trophy) Assen. Op en om het circuit van Drenthe worden naast de TT ook vele andere races en evenementen georganiseerd. Assen heeft een historische binnenstad waar je leuk kunt winkelen of een terrasje kunt pakken. En het heeft zelfs een stadsbos (het Asserbos), als je de drukte wilt ontvluchten. Een Assenaar weet precies waarom het er lekker wonen is en zal ook niet zo snel willen verhuizen. 

Zonder te verhuizen kunt natuurlijk ook voor woningverruiming zorgen. Heeft u al eens aan een dakkapel van Ruiter gedacht? Met een dakkapel creëert u makkelijk extra ruimte en daarmee ook extra woongenot. Jarenlang genieten van uw met een dakkapel verruimde woning is Assen. Een goed plan! 

Om een dakkapel te mogen plaatsen in Assen moet u aan een aantal eisen van de gemeente voldoen. Is uw dakkapel niet in strijd met redelijke eisen van welstand, valt uw woning onder beschermd stadsgezicht of heeft u een beeldbepalend pand? Redenen genoeg om van te voren bij de gemeente Assen te informeren of u een dakkapel op uw dak mag plaatsen en of deze dakkapel vergunning plichtig zal zijn. 

Goede voorbereiding is jaren extra wooncomfort

Download het gratis stappenplan voor het aanschaffen van een dakkapel.

Download gratis verschillende doorsnede- en principe detailtekeningen van de meest voorkomende dakkapellen.

Omgevingsvergunning aanvragen

Mocht er een omgevingsvergunning nodig zijn dan kan Ruiter Dakkapellen deze aanvraag voor u verzorgen. Zo nemen wij u alle zorg uit handen. Wij hebben een gespecialiseerde en deskundige afdeling die de aanvragen voor een omgevingsvergunning behandelt. Onze goede contacten met de gemeente, onze jarenlange ervaring en de professionele tekeningen van onze ontwerpafdeling versoepelen uw dakkapel aanvraag aanzienlijk. Fouten en vertraging worden voorkomen. Uiteindelijk is ons doel een dakkapel op uw dak te plaatsen die aan al uw wensen voldoet en in overeenstemming is met de eisen van de gemeente Assen. Bekijk hieronder een video over het regelen van een vergunning. 

De mogelijkheden zijn eindeloos

De dakkapellen van Ruiter worden geheel naar wens in ons eigen dakkapellen fabriek gemaakt. Gaat u voor een kunststof dakkapel of een bepaald type dakopbouw, bijvoorbeeld met nokverhoging? Of wilt u alleen een dakraam laten plaatsen om het lichtinval op uw zolder aangenamer te maken? Bij Ruiter Dakkapellen zijn de mogelijkheden eindeloos. Bezoek onze showroom en vraag naar de mogelijkheden. Nu al benieuwd naar een prijslijst? Bekijk onze pagina met een indicatie van de kosten voor een dakkapel.

Kom langs in de dakkapel showroom

In de dakkapel showroom kunt u dakkapellen op ware grootte bekijken en in een gesprek met een dakkapel adviseur wordt er gekeken naar uw wensen en de mogelijkheden. U ontvangt van ons een offerte op maat. Geheel vrijblijvend. Als u in Assen woont, kunt u naar de showroom in Leeuwarden gaan, dat is het meest dichtbij. Kom langs! Wij helpen u graag uw dromen te realiseren.

Goede voorbereiding is jaren extra wooncomfort

Download het gratis stappenplan voor het aanschaffen van een dakkapel.

Download gratis verschillende doorsnede- en principe detailtekeningen van de meest voorkomende dakkapellen.