Ruiter Dakkapellen, gewoon beter

Dakkapel vergunning Amsterdam

Er is niets mooiers dan de hoofdstad!

Dakkapel vergunning gemeente Amsterdam

Amsterdam is bijzonder. Daar is iedereen het over eens. Het grote aanbod aan kunst, cultuur en recreatie en alles binnen bereikbare afstand. Kortom, u wilt er graag blijven wonen. Uw woning wilt u graag optimaal benutten zodat het ook voor uw opgroeiende kinderen voldoende ruimte biedt. Door de woning met een dakkapel te vergroten kunt u maximaal gebruik maken van de beschikbare ruimte.

Goede voorbereiding is jaren extra wooncomfort

Download het gratis stappenplan voor het aanschaffen van een dakkapel.

Download gratis verschillende doorsnede- en principe detailtekeningen van de meest voorkomende dakkapellen.

Mag u zo maar een dakkapel plaatsen

Om een dakkapel te mogen plaatsen moet u aan een aantal eisen voldoen. Op onze dakkapel vergunning pagina kunt u meer lezen over de richtlijnen vergunningsvrij plaatsen. Of bekijk onderstaande video waarin uitgelegd wordt hoe een dakkapel vergunning geregeld wordt (en dat Ruiter Dakkapellen dit ook voor u kan verzorgen). Het is belangrijk om van tevoren bij de gemeente te informeren of u een dakkapel op uw dak mag plaatsen en of deze dakkapel vergunning plichtig zal zijn.

Omgevingsvergunning aanvragen

Mocht er een omgevingsvergunning nodig zijn dan verlangt de gemeente Amsterdam een professionele aanvraag ondersteund met AutoCAD tekeningen en evt. aangevuld met sterkteberekeningen. Bovendien is de gemeente Amsterdam verdeeld in verschillende stadsdelen die ieder hun eigen welstandsnota hebben. Zij inventariseren of de dakkapel aan “redelijke eisen van welstand” voldoen. 

Specialisatie in huis 

Ruiter Dakkapellen heeft een gespecialiseerde afdeling die de aanvragen voor een omgevingsvergunning behandelt. De specialisten van Ruiter Dakkapellen leveren de aanvragen aan volgens de richtlijnen van het specifieke stadsdeel en zijn getraind in het communiceren met hen. Dit voorkomt de kans op fouten en vertraging en zorgt dat er uiteindelijk een dakkapel op uw dak staat die aan al uw wensen voldoet en in overeenstemming is met de eisen van de gemeente Amsterdam. 

Hoe te handelen… 

De deskundige medewerkers van onze ontwerp afdeling begeleiden u graag bij de vergunningsaanvraag. Dat scheelt u een hoop tijd en zorgen.

De mogelijkheden zijn eindeloos

De dakkapellen van Ruiter worden geheel naar wens in ons eigen dakkapellen fabriek gemaakt. Gaat u voor een kunststof dakkapel of een bepaald type dakopbouw, bijvoorbeeld met nokverhoging? Of wilt u alleen een dakraam laten plaatsen om het lichtinval op uw zolder aangenamer te maken? Bij Ruiter Dakkapellen zijn de mogelijkheden eindeloos. Bezoek onze showroom en vraag naar de mogelijkheden. Nu al benieuwd naar een prijslijst? Bekijk onze pagina met een indicatie van de kosten voor een dakkapel.

Goede voorbereiding is jaren extra wooncomfort

Download het gratis stappenplan voor het aanschaffen van een dakkapel.

Download gratis verschillende doorsnede- en principe detailtekeningen van de meest voorkomende dakkapellen.