Vergunning dakkapel

Omgevingsvergunning

Een dakkapel geeft uw zolderverdieping extra wooncomfort; meer ruimte, licht en een gevoel van luxe! Voor het plaatsen van een dakkapel moet in sommige gevallen een dakkapel vergunning worden aangevraagd bij de gemeente. Dit was voorheen een bouwvergunning, per 1 oktober 2010 heet het een omgevingsvergunning. De wet die de omgevingsvergunning regelt heet Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht (WABO).

Aanvraag dakkapel vergunning

De vergunningsaanvraag nemen wij u graag uit handen. Iedere gemeente hanteert eigen richtlijnen voor de bouw van een dakkapel. Deze regels zijn bovendien afhankelijk van de grootte, de vorm en de plaatsingsplek (aan voor-, zij- of achtergevel). Wij adviseren u bij uw eigen gemeente te informeren naar de actuele richtlijnen. Mocht het nodig zijn voor het bouwen van uw dakkapel een bouwvergunning aan te vragen, dan kunnen wij dit voor u verzorgen.

Vergunningsvrije dakkapel richtlijnen

Een dakkapel aan de achterzijde van de woning die voldoet aan onderstaande afmetingen mag zonder vergunning worden geplaatst. Vraag bij onze dakkapel adviseurs wat het betekent voor uw situatie.

 

Vergunningsvrije dakkapel richtlijnen. Ruiter informeert u graag en vrijblijvend.

 

Vergunningsvrij dakraam richtlijnen

Wilt u meer weten over de richtlijnen voor het vergunningsvrij plaatsen van een dakraam? Ga dan naar vergunningsvrij dakraam.

 

Aanvragen dakkapel vergunning

Bezoek onze showrooms