Plaatsen dakkapel

Heeft u vragen? Bel 088 432 1000

Voorbereidingen dakkapel plaatsen

De dag van plaatsing van de dakkapel is voor de meeste kopers de leukste dag. Vol spanning wacht men op de medewerkers van Ruiter Dakkapellen. De avond van te voren hebben de kopers de buren met de burenkaart geïnformeerd over de plaatsing van de dakkapel en gevraagd ruimte te maken voor de Ruiter karavaan. Met het aangeleverde afzetlint worden de parkeerplaatsen voor het woonhuis afgezet. Nu maar wachten tot ze komen om de dakkapel te plaatsen.
De montageploeg van Ruiter Dakkapellen arriveert met de complete dakkapel bij de klant.
 

07:30 uur

Om ca. 7.30 uur is het dan zo ver. De dakkapel monteurs arriveren en hebben de dakkapel al meegenomen. Ze komen op de leeggemaakte zolder en kunnen gelijk aan de slag om de dakkapel te plaatsen.
 
 
Gat wordt gezaagd, dakpannen verwijderd, klaar voor plaatsing dakkapel.
 

09:00 uur

Eerst zagen de dakkapel monteurs een klein gat in het dak. Hierdoor pakken ze de dakpannen die verwijderd moeten worden. Deze worden direct met al het andere puin, in meegebrachte afvalzakken gedaan, want alle puin wordt door Ruiter Dakkapellen afgevoerd. Als alle pannen zijn verwijderd wordt het gat voor de dakkapel op maat gemaakt om de dakkapel te kunnen plaatsen. Rond 9.00 uur is dat meestal klaar en is het wachten op de kraan die de dakkapel op het dak zal plaatsen. In de tussentijd wordt, indien nodig de dakconstructie aangepast.
 
 
Afvoer van bouwafval, dakkapel wordt geplaatst.
 

11:00 uur

De kraan arriveert meestal rond 10.00 uur. Eerst wordt al het puin uit het dakgat gehesen, zodat de dakkapel plaatsingsploeg weer een ruime werkvloer heeft. Daarna wordt de dakkapel op het dak gehesen. Met uiterste precisie wordt de dakkapel op zijn plek gezet. Zodra dat klaar is, kan er begonnen worden met het waterdicht maken van de buitenzijde en het aftimmeren van de binnenkant.
 
 
Dakkapel oplevering. Monteurs doen laatste check, geven uitleg en de klus is geklaard.
 

14:00 uur

Om ca. 14.00 uur is de klus geklaard en kunnen de bewoners zien hoeveel extra ruimte ze er in dag hebben bijgekregen door het plaatsen van een dakkapel. De dakkapel monteurs geven nog wat uitleg over de werking van de ramen, de rolluiken en de zonwering. Na een laatste check verlaten zij de opgeruimde zolder en gaan weer huiswaarts naar de dakkapellen fabriek. De volgende dag wacht er weer een dakkapel.

tip 9 van uw dakkapel specialist

Goede voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg daarom dat alles geregeld is als uw dakkapel wordt geplaatst. Maak de zolder helemaal leeg zodat de dakkapel monteurs de ruimte hebben hun werk uit te voeren. De monteurs van Ruiter Dakkapellen gaan altijd zorgvuldig te werk en nemen folie mee om hun werkruimte af te plakken, maar extra bescherming geeft dubbele zekerheid. Bescherm daarom uw vloer en waardevolle objecten die niet verplaatst kunnen worden.

Bezoek onze showrooms